Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

"ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" είναι ο τίτλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας - εμπνευστής της οποίας υπήρξε ο υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης - που στόχο έχει την προώθηση έργων Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και την αύξηση των επισκέψεων των τουριστών στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί, μεταξύ άλλων, με τη χορηγία του ΟΠΑΠ και τη βοήθεια του Ελληνοαμερικανικού οργανισμού εστιατορίων, Pan Gregorian, του οποίου τα μέλη διαθέτουν 3.500 εστιατόρια ανά τις ΗΠΑ. Ο οργανισμός θα τυπώσει ιδία δαπάνη περίπου 7.500.000 αντίτυπα έργων Ελλήνων ζωγράφων σε "σουπλά" τα οποία θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των εστιατορίων τους. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες ελληνικής προέλευσης είναι συνολικά 40 σε αριθμό και φέρουν την υπογραφή 20 καλλιτεχνών. Οι ζωγράφοι προσφέρθηκαν να δημιουργήσουν αφιλοκερδώς για τις ανάγκες της δράσης συμμετέχοντας με δύο έργα ο καθένας.

Η αρχή της πολιτιστικής δράσης θα γινει σε εστιατόρια στο Νιου Τζέρσεϋ, της Νέας Υόρκης, του Κονέκτικατ, της Καλοφόρνιας και του Μέριλαντ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδης, το κόστος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υπολογίζεται περίπου σε 6 εκατ. ευρώ, τα οποία καλύπτονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς την οικονομική συμβολή του ΕΟΤ.

Επιμέλεια: Νίκος Περδικάρης


 

Πηγή: ert.gr

Ημερομηνία: 24/11/2011