Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Την πρωτουβουλία της, που έχει τίτλο «Ιδιωτική πρωτοβουλία-Εθνική επιτυχία» και πεδίο δράσης της ΗΠΑ, ανέλαβε η «Συμμαχία για την Ελλάδα» για να ενδυναμώσει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα.

Με την υποστήριξη του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, η «Συμμαχία για την Ελλάδα» ήρθε σε επαφή με τον Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό Εστιατόρων Pan Gregorian inc, του οποίου τα μέλη διαθέτουν 3.500 εστιατόρια σε όλες τις ΗΠΑ, για να συζητήσουν την καλύτερη επικοινωνιακή αξιοποίηση 40 εικαστικών δημιουργιών, από 20 Έλληνες ζωγράφους, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τα πνευματικά δικαιώματα δυο έργων τους, για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας. 

Οι Pan Gregorian προθυμοποιήθηκαν να τυπώσουν με δικές τους δαπάνες 6,5 με 7 εκατ. αντίτυπα των έργων των Ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά (placemats), που θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των εστιατορίων τους. Η αρχή θα γίνει με 2 εκατ. σουπλά στα εστιατόρια, που εδρεύουν σε New Jersey, New York, Connecticut, North & South Carolina και Maryland. Xορηγοί της πρωτoβουλίας είναι ο ΟΠΑΠ και η Marathon Bank, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της πρωτοβουλίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε πως επαφές για ανάλογες ενέργειες γίνονται και στη Γερμανία, όπου υπάρχουν πολλά ελληνικά εστιατόρια. Επιπλέον, τόνισε πως πέρα από τα platemats στην αγορά των ΗΠΑ, υπάρχει σκέψη για ανάλογη αξιοποίηση των χάρτινων κυπέλλων (cups) για καφέ, ενώ στο γενικότερο σχεδιασμό εντάσσεται και η προώθηση ελληνικών προϊόντων και ελληνικής ποιοτικής κουζίνας μέσα από το δίκτυο των Pan Gregorian. Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν επίσης ο γενικός διευθυντής της Συμμαχίας για την Ελλάδα, Γ. Καλούδης, ο γ.γ. του ΕΟΤ, Γ. Κολέτσος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Ι. Σπανουδάκης, και εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς ο Γ. Μάντακας, Chief Risk Officer και μέλος του Δ.Σ. της Marathon Bank.


Πηγή: advertising.gr

Ημερομηνία: 24/11/2011