Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Νέο ρεκόρ συμμετοχών στον 6ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας: 437 προτάσεις και 914 συμμετέχοντες, 130 παραπάνω από πέρσι. Σας παρουσιάζουμε μια από τις πιο πρόσγατα βραβευμένες προτάσεις. 

Ο Γιώργος Καρακατσιώτης και η ομάδα του υλοποίησαν την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ξενάγησης στην Ακρόπολη, για την οποία μας διηγούνται: «To Acropolis Rock είναι ένας έξυπνος ηλεκτρονικός ξεναγός. Είναι η πρώτη σε downloads και rating εφαρμογή για τον Ιερό Βράχο.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μια πραγματικά προσωπική περιήγηση. Γιατί ξεχωρίζει; Διότι προσαρμόζει την ξενάγηση στα ενδιαφέροντα, την ηλικία και τις προτιμήσεις του χρήστη. Η «ευφυΐα» του λογισμικού προχωρά ακόμα περισσότερο, αφού  καταλαβαίνει, πού ακριβώς βρίσκεται ο χρήστης, ώστε να συγκρίνει το συγκεκριμένο έκθεμα, με όσα έχει δει προηγουμένως ή να του προτείνει κάποια διαδρομή.

Ως παιδιά φιλολόγων, έχουμε επισκεφτεί εκατοντάδες μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ιδέα ήρθε όταν βρισκόμασταν στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας. Παρότι βλέπαμε μνημεία σπάνιας ομορφιάς, δεν υπήρχε ούτε μία περιγραφή. Αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, επειδή γνωρίζουμε το έργο της Εθνικής Τράπεζας για τον πολιτισμό. Θεωρήσαμε ότι ήταν ακριβώς αυτό το είδος συνεργασίας που ταίριαζε στην εφαρμογή μας. Εκείνο που ζητούσαμε ήταν να επικοινωνήσουμε το project μας σε ανθρώπους σχετικούς με το χώρο, ώστε να το επεκτείνουμε για όλα τα αρχαιολογικά μνημεία».

Η ομάδα υλοποίησε την πρωτότυπη ιδέα της και η καινοτόμα πλατφόρμα βραβεύθηκε στον 5o Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας, μια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds, που στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τους νέους ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια. Παρέχει κατάλληλη καθοδήγηση, υποδομές, αλλά και χρηματικά έπαθλα που βοηθούν τις ομάδες στα πρώτα τους βήματα.