Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσα από το μεγάλο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, με τίτλο «52 εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», εστιάζει κάθε χρόνο σε ένα κοινωνικό πρόβλημα με σκοπό να βοηθήσει περισσότερους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μόνο, το 2013 στήριξε εκατοντάδες ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα σίτισης, ενισχύοντας οικονομικά 52 φορείς σε όλη την Ελλάδα με το ποσό των 350.000€ σε δωροεπιταγές, καθώς και περίπου 2.300 σακούλες με τρόφιμα.

Φέτος συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα των «52 Εβδομάδων», με τα παιδιά να είναι στο επίκεντρο. Με το σύνθημα «Είμαστε γονείς 1000άδων παιδιών» και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρει για έναν ολόκληρο χρόνο το γεύμα των μαθητών σε 52 σχολεία και νηπιαγωγεία ανά την Ελλάδα!

Επιπλέον, από το Νοέμβριο του 2014 και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε», στηρίζει 52 φορείς σε όλη την Ελλάδα που βοηθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα θα δοθούν:

  • Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των «προϊόντων αλληλεγγύης» που έχει δημιουργήσει στα πλαίσια του προγράμματος.
  • Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται σε ειδικά σημεία στα καταστήματα.
  • Τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν από τη συμμετοχή των προμηθευτών της στο πρόγραμμα
  • Τα χρήματα από τις πωλήσεις των κουπονιών αλληλεγγύης που διατίθενται σε 25 καταστήματα της ΑΒ