Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Επιχειρήσεις με εξαιρετική επίδοση το 2014

Στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Γαία, βραβεύτηκαν 17 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2014, εφαρμόζοντας υπεύθυνες πρακτικές ΕΚΕ, σύμφωνα με τον CR Index, τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης και το CRI Pass, το νέο εργαλείο που απευθύνεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι ακόλουθες εταιρείες:

  • στην κατηγορία Platinum: Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ-COMOTE, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola 3E, Εθνική Τράπεζα,
  • στην κατηγορία Gold: Γέφυρα ΑΕ, Genesis Pharma, Wind, Mamidoil - Jetoil Α.Ε.
  • στην κατηγορία Silver: PepsiCo-Tasty, ΔΕΠΑ, Novo Nordisk
  • στην κατηγορία Bronze: Ελληνικός Χρυσός, Janssen.

Επιπλέον, δόθηκε ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης (Best Progress Award), για να τιμηθεί η εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας ειδικός έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index για την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο. Επίσης, για δεύτερη φορά στο θεσμό δόθηκε και το Best New Entry Award, το οποίο επιβράβευσε την καλύτερη νεοσυμμετέχουσα εταιρεία:

  • Best Progress New Entry Αward: Novo Nordisk
  • Best Progress Platinum Award: Ελληνικά Πετρέλαια
  • Best Progress Gold Award: Wind
  • Best progress Silver Award: PepsiCo-Tasty
  • Έπαινος για την Κοινωνία: ΟΤΕ-COSMOTE
  • Έπαινος για το Εργασιακό Περιβάλλον: Coca Cola
  • Έπαινος για το Περιβάλλον: ΔΕΠΑ
  • Έπαινος για την Αγορά: Τράπεζα Πειραιώς

Φέτος, για πρώτη φορά τρεις εταιρείες -η AbbVie, η Ευρωπαϊκή Πίστη και η Nef-Nef κέρδισαν τον έπαινο CRI Pass, μια νέα διάκριση που εισήγαγε πέρυσι το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης για τις εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ΕΚΕ. 

 

Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ παρευρέθησαν στην τελετή βράβευσης.

Η αξιολόγηση εταιρειών κατά τον CR Index – διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο του κορυφαίου βρετανικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Business in the Community (BITC) για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων εταιρειών και οργανισμών στο κομμάτι της Εταιρικής Ευθύνης – πραγματοποιήθηκε φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute).

Oι εταιρείες που συμμετέχουν διαχρονικά στην αξιολόγηση κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους και να βελτιώσουν – σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικά – τις επιδόσεις τους, παρά την αυξημένη δυσκολία των αναθεωρημένων κριτηρίων αξιολόγησης του BITC που προσπαθεί διαρκώς να ανανεώνει τη μεθοδολογία του, καθρεφτίζοντας τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο της Εταιρικής Ευθύνης.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη, υπάρχουν πέντε επίπεδα διάκρισης των επιδόσεων ενός οργανισμού: Diamond, Platinum, Gold, Silver και Bronze. Επιπλέον, δόθηκε ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης (Best Progress Award) για να τιμηθεί η εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας ειδικός έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index για την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο. Επίσης για δεύτερη φορά στο θεσμό δόθηκε και το Best New Entry Award, το οποίο επιβράβευσε την καλύτερη νεοσυμμετέχουσα εταιρεία.