Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

O Περίπλους των ελληνικών σκαριών” του Ανδρέα Θεολογίτη θα πραγματοποιηθεί στη καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας το διάστημα μεταξύ 14 Απριλίου με 2 Μαΐου 2015 στον “Πολυχώρο Περίπλους”.

Ο Ανδρέας Θεολογίτης είναι αρχιτέκτων — πολεοδόμος. Σπούδασε στις Βρυξέλλες όπου και εργάσθηκε τα πρώτα χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη φωτογραφία ασχολείται από την εποχή του «σκοτεινού θαλάμου». 

Η έκθεση “Ελληνικά σκαριά” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Golden Hallστην Αθήνα. Εδώ, σαφώς εμπλουτισμένη με νέες απόψεις, αποτυπώνει το στοιχείο που τον μαγεύει, σε μια προσωπική αναζήτηση, όπου η λεπτομέρεια του χρώματος, η υφή, το υλικό, αφήνουν τη φαντασία του καθενός να δημιουργήσει μια μοναδική εικόνα.

Μια λέξη για μια φωτογραφία

 φως - σκιά - χρώμα - σκουριά - αρμύρα - λεπτομέρεια

αντανάκλαση - κίνηση - χρόνος - ρότα - φαντασία

μόχθος - μεράκι - παράδοση - τέχνη

διήγηση - ανάμνηση - περίπλους

 

Ο Πολυχώρος Περίπλους (http://www.periple.eu/index.php/el.html) αποτελεί σημείο συνάντησης των Ελληνικών Τεχνών και Γραμμάτων στις Βρυξέλλες.

Από την ίδρυσή του, το 1992 και μέχρι σήμερα έχει οργανώσει με μεγάλη επιτυχία, μεγάλο αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων - πάντα με άρωμα Ελλάδας - όπως λογοτεχνικές συναντήσεις (ελληνική λογοτεχνία και ποίηση), εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικών, φωτογραφίας καθώς και χειροποίητων κοσμημάτων από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες - δημιουργούς.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο site του Πολυχώρου Περίπλους:

http://www.periple.eu/index.php/el/ellinikes-politistikes-ekdilwseis-bryxelles/icalrepeat.detail/2015/04/14/208/-/-.html

και στο Facebook:

https://www.facebook.com/pages/Périple-ll-Arts-et-Lettres-Helléniques/444018092307904

και ειδικά για την εκδήλωση:

https://www.facebook.com/events/1526939064234916

καθώς και στο site του Ανδρέα Θεολογίτη:

The Photography of Andreas Theologitis - http://photography.atheo.eu

και ειδικότερα: http://photography.atheo.eu/the-journey-of-the-hellenic-boats.html