Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης συνολικού προϋπολογισμού 2,85 εκ. ευρώ ξεκινά από την ΕΔΑ Αττικής

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου οι οικιακοί καταναλωτές της Αττικής έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου που προσφέρει η ΕΔΑ Αττικής και να αποκτήσουν πρόσβαση στο πλέον οικονομικό, αποδοτικό και ταυτόχρονα, φιλικό προς το περιβάλλον συμβατικό καύσιμο.

Σε πλήρη εναρμόνιση με την εθνική στρατηγική για την ενεργειακή μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας, αλλά και εξυπηρετώντας ταυτόχρονα το στρατηγικό στόχο που αφορά στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και της ενεργειακής απομόνωσης περιοχών της Αττικής, το νέο εταιρικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να ωφεληθούν με επιδότηση από 300 ευρώ για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία, έως και 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου που θα υπογραφούν μέχρι να καλυφθεί το ποσό του συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος που ανέρχεται σε 2,85 εκ. Ευρώ. Καθώς αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός αιτήσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας υποβολής της σύμβασης σύνδεσης και των σχετικών δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδότηση είναι κλιμακωτή και το επιδοτούμενο ποσό ορίζεται από την κατηγορία σύμβασης σύνδεσης και την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Κατηγορία σύμβασης σύνδεσης

Εγκατεστημένη ισχύς (kcal/h)

Ποσό επιδότησης
(συμπ. ΦΠΑ)

Κεντρική Θέρμανση (πολυκατοικία)

> 200.000

3.000 €

150.001 – 200.000

2.250 €

100.001 – 150.000

1.500 €

35.001 – 100.000

1.100 €

< =35.000

550 €

Αυτόνομη Θέρμανση (μεμονωμένο διαμέρισμα ή μονοκατοικία)

Ανεξαρτήτως ισχύος

300 €

Αυτόνομη Θέρμανση με ανυψωτική στήλη

Ανεξαρτήτως ισχύος

300 €

 

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα, το ποσό επιδότησης θα το αποδίδει απευθείας η ΕΔΑ Αττικής στον ανάδοχο που θα επιλέξει ο καταναλωτής για να πραγματοποιήσει την κατασκευή εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και αφού ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση αυτής και η παραλαβή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Επιπλέον, όλοι οι καταναλωτές συνεχίζουν να επωφελούνται από την έκπτωση έως 100% στα τέλη σύνδεσης για το τρέχον έτος.

Για την αναλυτικότερη ενημέρωσή τους σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών 11322, καθώς και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα edaattikis.gr/subsidy2021

Αναφερόμενος στο νέο εταιρικό πρόγραμμα επιδότησης ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης σημείωσε ότι «Στόχος όλων μας στην ΕΔΑ Αττικής είναι να κάνουμε το φυσικό αέριο προσιτό σε όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά της Αττικής. Το νέο αυτό πρόγραμμα, που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας στο πλαίσιο παροχής κινήτρων προς τους καταναλωτές, συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Αποστολή μας είναι να φτάσει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά της Αττικής, συμβάλλοντας στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων της χώρας.».

Μας στηρίζουν...