Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση για το διάστημα 2021-2023, με συνολικά ωφελουμένους πάνω από 24.000 εργαζομένους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της Σκλαβενίτης.

Τέσσερα χρόνια μετά τη Συμφωνία Εξυγίανσης της Mαρινόπουλος, η Σκλαβενίτης δείχνει να κερδίζει το στοίχημα, καθώς κατορθώνει να έχει θετικά αποτελέσματα δείχνοντας προσήλωση στο επιχειρηματικό της σχέδιο. Βασιζόμενη, λοιπόν, στην καλή της πορεία, η Σκλαβενίτης θέσπισε νέα Πολιτική Αποδοχών και Παροχών, με αυξήσεις αποδοχών και παροχές που συνολικά υπερβαίνουν τα 15,7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, προχώρησε σε σύναψη νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης για το διάστημα 2021-2023, με συνολικά ωφελούμενους πάνω από 24.000 εργαζομένους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της Σκλαβενίτης. Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία, με την κίνηση αυτή η διοίκηση της Σκλαβενίτης επιβραβεύει έμπρακτα τους εργαζομένους της για τη συμβολή τους στη θετική πορεία της επιχείρησης από το 2017 μέχρι σήμερα, καθώς θεωρεί πως σε καμία περίπτωση αυτή η πορεία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τους 27.000 ανθρώπους του ομίλου. Αυξήσεις και παροχές για το 90% των εργαζομένων Συγκεκριμένα, η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, με ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021, περιλαμβάνει και προβλέπει:

  • Αύξηση μισθού 3% για εργαζομένους με αποδοχές έως και 1.300 ευρώ και επιπρόσθετες παροχές για συνολικά πάνω από 24.000 εργαζομένους.
  • Με βάση την ανωτέρω αύξηση, ο νέος βασικός μισθός στην επιχείρηση διαμορφώνεται στα 825 ευρώ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία έως 2 έτη και στα 886 ευρώ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία άνω των 2 ετών.
  • Διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100 ευρώ ανά παιδί σε εργαζομένους με παιδιά με ειδικές ανάγκες/
  • Την επικείμενη ανανέωση του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης Ζωής & Υγείας για όλους τους εργαζόμενους της Σκλαβενίτης.
  • Άδεια μετ’ αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορονοϊού, μια παροχή που είναι σε ισχύ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021.

Παράλληλα, με βάση την προηγουμένη σύμβαση εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της Σκλαβενίτης και παραμένουν σε ισχύ οι ακόλουθες παροχές:

  • Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα
  • Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζομένους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στη Σκλαβενίτης
  • Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης
  • Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζομένους
  • Μηνιαίο επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20 ως 30 χρόνια και 150 ευρώ για πάνω από 30 χρόνια)
  • Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης
  • Την προσθήκη ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπομένων από το νόμο, για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τα ανωτέρω επιδόματα ισχύουν αναλογικά και για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχετική ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΕΥΣ, που ως το αντιπροσωπευτικότερο της επιχείρησης συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, αναφέρεται πως «σε αυτήν τη συγκυρία και για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στον κλάδο μας, δίδεται μία τόσο μαζική αύξηση μισθού (23.700 εργαζόμενοι) και δημιουργείται ένα συνολικό πλέγμα προστασίας (δωροεπιταγές, ειδικές άδειες, εκπτώσεις) σε οικογένειες 2.037 εργαζομένων
που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες».

Μας στηρίζουν...