Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg


  • Τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης +6%
  • Κάνει ένα ακόμη βήμα για την προσβασιμότητα ατόμων με προβλήματα όρασης
  • Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο», με πρωταγωνίστρια τη μικρή Κωνσταντίνα και το Ladd//roller, το πρωτοποριακό αμαξίδιο για ΑμεΑ.

 

Τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης +6%

Άνοδο 12% κατέγραψε στην peak περίοδο (τις 10 εβδομάδες που ολοκληρώθηκαν στις 7 Ιανουαρίου) και όσον αφορά τις like for like πωλήσεις η Kωτσόβολος - Dixons South East Europe, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο μητρικός όμιλος Currys.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχέση με τις επιδόσεις που καταγράφηκαν προ τριετίας τη συγκεκριμένη περίοδο η Κωτσόβολος επιδεικνύει άνοδο 13%. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η Κωτσόβολος είναι το μοναδικό unit της Curry’s που κατέγραψε άνοδο στην peak περίοδο, καθώς ο όμιλος συνολικά υποχώρησε κατά 6%, με την κάμψη σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία να είναι της τάξης του -5% και στις σκανδιναβικές χώρες (Nordics) να αγγίζει το -10.

Επίσης, από τα στοιχεία της Curry’s προκύπτει πως η Κωτσόβολος, όσον αφορά τις like for like πωλήσεις, «τρέχει» με 6% στο Υear-to-date, ενώ όταν η σύγκριση γίνεται με βάση επιδόσεις τριετίας, η άνοδος αυτή αγγίζει το 21%. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης (1η Μαΐου έως 29 Οκτωβρίου 2022), ο τζίρος της Kωτσόβολος κυμάνθηκε στα 295 εκατ. λίρες (343 εκατ. ευρώ), αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης του 2021 κατά 5% σε ουδέτερη συναλλαγματική ισοτιμία, με τις like for like πωλήσεις να αναπτύσσονται κατά +4%. Αν η σύγκριση γίνει τη χρήση 2019-2020, τότε η αύξηση του like for like τζίρου στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης ανέρχεται στο 25%.

 

Ένα ακόμη βήμα για την ποσβασιμότητα στην τεχνολογία για άτομα με προβλήματα όρασης, μαζί με Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα

Η Κωτσόβολος, μετά και την επιτυχημένη δημιουργία των ενημερωτικών ασφαλιστικών εντύπων σε γραφή Braille, κάνει ένα ακόμη βήμα στον τομέα της συμπερίληψης των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στην εξυπηρέτηση. Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με δύο μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα, προχώρησαν στη δημιουργία του Ενημερωτικού Εντύπου Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Βraille, μία συνεργασία που σηματοδοτεί πως οι δύο κλάδοι, αυτοί του retail και του retail banking, βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα και δημιουργούν έναν κόσμο που όλοι βλέπουμε το ίδιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έντυπο που συνοψίζει βασικά στοιχεία του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος, του τρόπου πληρωμής δηλαδή μέσω προσωπικού – καταναλωτικού δανείου, το οποίο διατίθεται μέσω της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και χαρίζει ευκολία και ευελιξία στην αποπληρωμή των αγορών από την Κωτσόβολος. Η υπηρεσία του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό και χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών επιμελήθηκε και εκτύπωσε το έντυπο σε γραφή Braille, ενώ από τον Οκτώβριο 2022 είναι διαθέσιμο στα 91 καταστήματα Κωτσόβολος στην Ελλάδα.

Με αφορμή την παρουσίαση του Ενημερωτικού Εντύπου του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Braille, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας στο Νέο Ηράκλειο, όπου εκπρόσωποι της Κωτσόβολος, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας επισφράγισαν τη συνεργασία τους. Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Άννα Μπαλάν, που μέσα από την προσωπική της εμπειρία, ούσα η ίδια εκ γενετής τυφλή, και τη δράση της στα Social Media, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για θέματα αναπηρίας, καθώς και με τον Χρήστο Κορομηλά, Πρόεδρο Ιωνά ΑμεΑ και μέλος Δ.Σ. του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.

 

Ντοκιμαντέρ "ΔΥΝΑΤΗ"

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο», με πρωταγωνίστρια τη μικρή Κωνσταντίνα και το Ladd//roller, το πρωτοποριακό αμαξίδιο για ΑμεΑ, για το πώς ο άνθρωπος και η τεχνολογία μπορούν να συμπορευθούν και να προσφέρουν μία Καλύτερη Ζωή, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

Η εταιρεία μέσα από την πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», εργάζεται για να καταστεί η τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μία Καλύτερη Ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, χορήγησε το Ladd//roller, το καινοτόμο αμαξίδιο για ΑμεΑ, χαρίζοντάς το σε ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ, που δεν ήταν άλλο από τη μικρή Κωνσταντίνα, ένα κοριτσάκι 8 χρονών που γεννήθηκε με συγγενή αρθρογρύπωση στα άνω και κάτω άκρα, μία νευρομυϊκή πάθηση, που της έχει δημιουργήσει δυσκολίες στην κίνηση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί κυρίως το ένα της χέρι και το ένα της πόδι. 

Το μεγαλείο της μικρής Κωνσταντίνας που διδάσκει καθημερινά το μάθημα της ζωής στους συνανθρώπους της ήρθε να ενισχυθεί με την προσφορά του Ladd//roller από την Κωτσόβολος, αποδεικνύοντας πώς ένα παιδί γεμάτο ζωή όπως εκείνη, μπορεί να έχει μία ακόμα καλύτερη ζωή, με την τεχνολογία.

 

Μας στηρίζουν...