Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς για τη χώρα μας, σε πείσμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είχε την έμπνευση να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει σύγχρονες ποιοτικές ελληνικές δημιουργίες στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οι οποίες θα δημοπρατηθούν υπέρ των σκοπών του Μουσείου. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων του κλάδου της επικοινωνίας που εξέφρασε, πρακτικά, την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στο ελληνικό κράτος. Από το ξεκίνημά της το 2010, στόχος της είναι τη στιγμή της κρίσης, η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής ενίσχυσης από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Με την επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μάνου Στεφανίδη, η έκθεση με τίτλο "Προσφορά" είναι μια από τις πιο αξιέπαινες δράσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, η οποία κινητοποίησε και συσπείρωσε 57 σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς να εκθέσουν αντιπροσωπευτικά έργα τους και να στηρίξουν εμπράκτως το έργο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο κ. Γιώργος Καλούδης, Γενικός Διευθυντής της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σημαντικός είναι και ο ρόλος των χορηγών που έσπευσαν να 'αγκαλιάσουν' την πρωτοβουλία αυτή και να αποδείξουν ότι ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος ευαισθητοποιείται και στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό μας και αναβαθμίζουν την εικόνα της χώρας".

Ανάμεσα στα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου ξεπροβάλουν έργα τόσο φημισμένων όσο και λιγότερο γνωστών ή ανερχόμενων καλλιτεχνών, εξίσου αξιόλογων. Θα συναντήσουμε μεταξύ άλλων, έναν πίνακα του υπαιθριστή ζωγράφου Δημήτρου Κούκου, ένα θαλασσινό τοπίο του Μανώλη Χάρου, το πολύχρωμο έργο "Άνοιξη" της Χρύσας Βέργη, μιας ζωγράφου της φύσης, μοναδικής στο είδος της, ένα αστικό τοπίο της Τάνιας Δημητρακοπούλου με θέα την Ακρόπολη, το "Καφενείο" της Δάφνης Αγγελίδου και το "Ζεστό Απομεσήμερο" του Χρήστου Παλλαντζά.

Ιδιαίτερη δημιουργία αποτελεί "Η Αύρα της Επιδαύρου" του καταξιωμένου ζωγράφου Παύλου Σάμιου, αλλά και η κατασκευή-κούκλα του διακεκριμένου καλλιτέχνη Βλάση Κανιάρη. Η μεγάλων διαστάσεων ξύστρα του Παναγιώτη Τανιμανίδη θα προκαλέσει εντύπωση με ένα εντελώς προσωπικό "χειρωνακτικό" ύφος.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 15 Δεκεμβρίου και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον Οίκο Δημοπρασιών "Πέτρος Βέργος". Ο κ. Πέτρος Βέργος μάς εξηγεί: "Η δημοπρασία θα είναι ηλεκτρονική, θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου και θα κλείσει την 16η Δεκεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να "χτυπήσουν" τα έργα που επιθυμούν. Οι τιμές εκκίνησης θα είναι κάτω από τις πραγματικές και έτσι τα έργα θα αποτελούν ευκαιρία αγοράς για τους νέους συλλέκτες. Κάποια από τα έργα θα έχουν τιμή εκκίνησης κάτω από τα 1.000 ευρώ, ενώ άλλα θα ξεκινήσουν με τιμές έως και μερικές χιλιάδες ευρώ."

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στη δημοπρασία θα δημοσιευθούν στις ιστοσελίδες www.vergosauctions.com και www.symmaxiagiatinellada.gr

Δανάη Αλ. Ζαούση


Πηγή: Εστία

Ημερομηνία: 22/11/2013

 Διαβάστε το απόσπασμα της εφημερίδας