Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Iκανοποιητική κρίνει η διοίκηση της Arla Foods Ελλάς την πορεία της εταιρείας το 2019. Αναλυτικότερα, ο καθαρός κύκλος εργασιών πέρυσι ανήλθε σε 44,55 εκατ. ευρώ έναντι 44,49 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, καταγράφοντας μικρή αύξηση (0,12%), ενώ τα κέρδη προ φόρων εμφάνισαν ανοδικές τάσεις, ανερχόμενα σε 892.086 ευρώ (647.612 ευρώ το 2018).

Το Lurpak παραμένει το σημαντικότερο προϊόν της εταιρείας και συνεχίζει να αναπτύσσεται, ενώ παράλληλα ανάπτυξη καταγράφεται και στις άλλες κατηγορίες προϊόντων της εταιρείας (τυριά, έτοιμα ροφήματα, γάλα και γιαούρτι). Όσον αφορά το 2020, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει ότι όλες οι εταιρείες τροφίμων θα επηρεαστούν από την πανδημία του Covid-19 και μέσα στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται, θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσει τις πωλήσεις της στοχευμένα, κυρίως σε συγκεκριμένα προϊόντα και κανάλια πωλήσεων, με στόχο τη συνεχή βελτίωση βασικών οικονομικών δεικτών της επιχειρησιακής της λειτουργίας. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, θα συνεχίσει την επιτυχημένη προωθητική υποστήριξη για τα προϊόντα Lurpak, τα τυριά Arla καθώς και τα προϊόντα Starbucks και Protein.

Βασικούς πυρήνες της στρατηγικής της για φέτος θα αποτελέσουν η μόχλευση εντός των καναλιών λειτουργίας της, με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας της, η οποία το 2020 αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2019, καθώς και η ανάληψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση του Cash Flow και του καθαρού κεφαλαίου κίνησης, το οποίο επίσης αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2019. Σημειώνεται πως οι δραστηριότητες της Arla Foods ΑΕΒΕΕ είναι ως επί το πλείστον η εισαγωγή, πώληση και διανομή τυριού, βουτύρου και κρέμας γάλακτος και γιαουρτιών, με τα προϊόντα να προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Arla Foods ΑΜΒΑ. Η εταιρεία δεν πραγματοποιεί εξαγωγές, ενώ οι πελάτες της αγγίζουν τους 320 και περιλαμβάνουν αλυσίδες λιανικής πώλησης καθώς και χονδρέμπορους. Το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων της εταιρείας είναι ασφαλισμένο από την Atradius.