Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Δημοσιεύθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2020 της ΕΥΔΑΠ, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Ωστόσο, η ΕΥΔΑΠ ανταποκρίθηκε άμεσα στις έκτακτες συνθήκες υλοποιώντας με επιτυχία ειδικά επιχειρησιακά πλάνα. Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 158,3 εκατ. ευρώ από 151,7 εκατ. ευρώ το Α΄ εξάμηνο του 2019, ενισχυμένος κατά 4,4%. Τα αποτελέσματα EBITDA κυμάνθηκαν στα 36,7 εκατ. ευρώ από 46,9 εκατ. ευρώ το Α΄ εξάμηνο του 2019 (-21,8%) ενώ τα κέρδη μετά φόρων στα 14,3 εκατ. ευρώ από 25,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (-42,8%). Η πορεία των εισπράξεων παρουσίασε σταθερά ανοδική πορεία από τον Ιούνιο έως σήμερα.

Σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας COVID-19, η Εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στις έκτακτες συνθήκες διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη παροχή νερού στους κατοίκους της Αττικής. Η άμεση πρόσβαση σε νερό για όλους αποτελεί σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πρωταρχικό στόχο της Εταιρείας. Η σωστή διαχείριση και η επιτυχής προσαρμογή στις συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστούν σοβαρά θέματα στην λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, η οποία προχώρησε σε εφαρμογή επιχειρησιακών πλάνων σε όλες τις λειτουργίες της ενώ υπάρχει συνεχής αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Χάρης Σαχίνης σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ανέφερε:

«Στις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε, η ΕΥΔΑΠ έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την αδιάλειπτη παροχή νερού, του κυριότερου μέσου προστασίας απέναντι στην πανδημία, στους κατοίκους της Αττικής, προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία. Οι άξονες της Ασφάλειας, της Αποδοτικότητας και της Ανάπτυξης αποτελούν την βάση για αυτήν την επιτυχία. Ενώ αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς προκλήσεις, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για την επανάκτηση της κερδοφορίας παρά τις επιδράσεις της πανδημίας. Οι καθυστερήσεις στις εισπράξεις ήταν το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, όμως μετά από στοχευμένες κινήσεις η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση. Η ΕΥΔΑΠ επιταχύνει το σημαντικό έργο της με σκοπό να προσδώσει αξία τόσο στην Εταιρεία όσο και στη κοινωνία».