Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Σημαντική ενίσχυση μεγεθών κατέγραψε το 2020 η Μέλισσα - Κίκιζας, κατορθώνοντας να διαχειριστεί με επιτυχία τις διακυμάνσεις και την αστάθεια της αγοράς που προκάλεσε η πανδημία Covid-19. Η εταιρεία, στην οικονομική της έκθεση για την προηγούμενη χρονιά, αναγνωρίζει πως κατά τη διάρκεια της χρήσης υπήρξαν περίοδοι ακραίας αύξησης της ζήτησης που ακολουθήθηκαν από περιόδους έντονης μείωσής της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και σημειώνει πως η αποτελεσματική ανταπόκρισή της στις σχετικές προκλήσεις είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των μεγεθών.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου (περιλαμβάνει και τις θυγατρικές Atlanta στην Πολωνία και Βλάχα και Αλτική στην Ελλάδα) ανήλθε στα 73,9 εκατομμύρια ευρώ και της εταιρείας στα 69,6 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 12,9% και 12,7% αντίστοιχα, λόγω κυρίως της αύξησης του όγκου πωλήσεων και ειδικά των εξαγωγών, που αυξήθηκαν κατά 32% συγκριτικά με τη χρήση του 2019. Σημειώνεται πως η Μέλισσα - Κίκιζας διαθέτει εξαγωγική παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 5,9 εκατομμύρια ευρώ περίπου και της εταιρείας σε 5,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου, εμφανίζοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2019. Τα δε καθαρά (μετά από φόρους) κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 4,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου και της εταιρείας σε 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου, σημειώνοντας αύξηση περίπου 9,3% και 6,0%, αντίστοιχα, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Αναφοράς χρήζει επίσης το γεγονός πως το 2020 η Μέλισσα - Κίκιζας ρευστοποίησε τη συμμετο- χή της στη Mediterranean Fοods A.E., με την οποία βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη από το 2009. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως για τη χρήση 2020 προτείνεται η διανομή μερίσματος ποσού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.