Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Το efood συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, διαγράφοντας μια σημαντική πορεία ανάπτυξης, που το φέρνει σήμερα να αποτελεί τη Νο1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα. Το Νοέμβριο του 2011, το efood ξεκίνησε ως μια καινοτόμος ιδέα, δημιούργημα μιας start-up εταιρείας,

με μόλις δύο ανθρώπους προσωπικό, τους ιδρυτές της, και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 5.100 εργαζομένους, εκ των οποίων 4.290 είναι διανομείς και στελέχη που εξασφαλίζουν τη λειτουργία των παραδόσεων, ενώ 810 δημιουργούν και υποστηρίζουν την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας. 

Η εταιρεία αναφέρει, μάλιστα, πως δεδομένης της συνεχούς αύξησης του μεριδίου αγοράς του αλλά και της συνεχούς διεύρυνσης των υπηρεσιών του, όπως με την προσθήκη του efood market, καταγράφει έναν σημαντικό ρυθμό ετήσιας αύξησης του προσωπικού, ο οποίος και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει ανοδικά, με την υλοποίηση ενός σημαντικού πλάνου δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την υποστήριξη της επέκτασης του efood, τόσο γεωγραφικά όσο και σε επίπεδο νέων υπηρεσιών.

Σε 10 χρόνια λειτουργίας, το efood έχει ενσωματώσει στην πλατφόρμα του περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις εστίασης καθώς και εμπορικά καταστήματα σε 100 πόλεις ανά την Ελλάδα. Ο ρόλος του efood στην αγορά αποτυπώθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν περισσότερες από 5.845 νέες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στην πλατφόρμα του, έχοντας τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους με τη διανομή του efood, δεδομένων των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων, ως αποτέλεσμα των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. Η ανάπτυξη του efood αποτυπώνεται και στη συμβολή του στην ελληνική οικονομία, εισφέροντας στα δημόσια έσοδα περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, σε φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών για τα συνεργαζόμενα καταστήματα στα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας έχει διευρυνθεί κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ.