Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Το efood έχει ενσωματώσει την κοινωνική προσφορά και την προστασία του περιβάλλοντος ως αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του και ως ενεργό μέρος της αποστολής του. Στον κοινωνικό απολογισμό τον οποίο εξέδωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατέγραψε το σύνολο των δράσεων που ανέλαβε για το προηγούμενο έτος, αποτυπώνοντας τον κεντρικό του προσανατολισμό, την αρμονική σύνδεση δηλαδή της ανάπτυξής του με την αντίστοιχη διεύρυνση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Με βασικό όχημα το Love Delivered, το πρόγραμμα που αποτελεί την προέκταση της αξίας του efood, «we care - νοιαζόμαστε», υλοποίησε μια σειρά κοινωνικών δράσεων, στηρίζοντας όσους το έχουν ανάγκη. Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη αγάπη και φροντίδα για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, προσφέροντας 250.000 ευρώ σε οργανισμούς και φορείς, εκ των οποίων τα 175.000 ευρώ προέρχονται από την ενεργοποίηση περισσότερων από 63.000 χρηστών της υπηρεσίας.

Το efood στήριξε το έργο 25 μη κερδοσκοπικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως το Κέντρο Προστασίας Δασών Βύρωνα, το Save a Greek Stray, το τμήμα μπάσκετ του Holargos BC για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, προσέφερε 220.000 γεύματα σε παιδιά άπορων οικογενειών, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ενώ με τη STEPS, τον οργανισμό που παρέχει στήριξη και βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν σε κατάσταση αστεγίας και μέσα από δωρεές των χρηστών του, δόθηκαν 54 εβδομαδιαία πακέτα τροφίμων και ειδών υγιεινής σε ανθρώπους και οικογένειες σε ανάγκη.

Ανταποκρινόμενο θετικά στην ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το efood συγκέντρωσε 34.696€ από δωρεές 20.200 χρηστών, ποσό που διπλασίασε, δίνοντας τη δυνατότητα να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους.