Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει διανύσει τα τελευταία χρόνια μία καταπληκτική πορεία ανάπτυξης και προόδου. Ο ΣΕΓΑΣ, με όραμα, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια, έδωσε και δίνει στο εθνικής σημασίας και διεθνούς εμβέλειας αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός την πρέπουσα προσοχή και το οδηγεί με σταθερά βήματα εκεί που αξίζει να είναι ο αυθεντικός μαραθώνιος, στην κορυφή του παγκόσμιου Μαραθώνιου Κινήματος.

 

Παρότι ο δρόμος προς την κορυφή είναι ακόμη μακρύς, τα στοιχεία της προόδου του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητα. Σήμερα σχεδόν κάθε οικογένεια ή παρέα έχει κάποιον που συμμετέχει στους αγώνες και τις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πια ετήσιου γεγονότος στην Ελλάδα. Από 4.000 συμμετέχοντες, λιγοστούς φιλάθλους και τηλεθεατές το 2005, ο Μαραθώνιος έφθασε στους 30.000 δρομείς, δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους και πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές το 2013. Ο ΣΕΓΑΣ και το κίνημα δρομέων ωθεί κάθε μέρα τους Έλληνες σε ένα νέο, υγιεινό, καλύτερο τρόπο ζωής. Τα δρομικά γεγονότα και οι συμμετοχές σ’ αυτά έχουν πραγματικά εκτιναχθεί στα ύψη.

Το κυριότερο είναι ότι οι συμπατριώτες μας είναι περήφανοι για την οργανωτική αρτιότητα του Μαραθωνίου και βιώνουν με ικανοποίηση τις στιγμές χαράς, αισιοδοξίας και κοινωνικής αλληλεγγύης που τους προσφέρει, μέσα σε μία πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Η Πολιτεία και οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και η Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζουν το αναπτυξιακό αυτό γεγονός, βλέποντας τα πολύ σημαντικά οφέλη για την ιστορία της χώρας μας, τον τουρισμό και την οικονομία της. Η υποστήριξη των χορηγών, ΜΚΟ, ΣΔΥ, τουριστικών και εμπορικών εταίρων, ΜΜΕ, προσωπικοτήτων όλων των χώρων και των εθελοντών μας είναι μεγάλη και σταθερή, ενώ το «αποτύπωμα» του Μαραθωνίου για φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, έχει πλέον αποκτήσει αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, είμαστε περήφανοι για την παγκόσμια καταξίωσή μας. Με την Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου μέσα στον Τύμβο του Μαραθώνα, τη Φλόγα του Μαραθωνίου και τα ταξίδια της σε όλες τις ηπείρους, το διεθνές Συμπόσιο της AIMS για το Μαραθώνιο και τη συμμετοχή σ’ αυτό περισσότερων από 60 διοργανωτών μαραθωνίων ετησίως, το Γκαλά Βράβευσης των Καλυτέρων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου στην Αθήνα, και πάνω από όλα, τη μεταφορά της έδρας της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) στην Ελλάδα, στην Λεωφόρο Σπύρου Λούη, δημιουργήσαμε τα εργαλεία για την ανάδειξη της μοναδικής μας «θέσης» και ρόλου μέσα στο διεθνές Μαραθώνιο Κίνημα.

Πάνω σ’ αυτές τις βάσεις, ο ΣΕΓΑΣ είναι σήμερα έτοιμος για το νέο μεγάλο βήμα του Μαραθωνίου της Αθήνας. Βήμα που θα αναδείξει ακόμη καλύτερα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Που θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη προβολή του αυθεντικού χαρακτήρα του. Που θα αποτελέσει πρόσθετο, ισχυρό κίνητρο για

τη συμμετοχή καθενός εκ των εκατομμυρίων δρομέων όλου του κόσμου, έστω και για μία φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, και τη δημιουργία άρρηκτης σχέσης και συμμετοχής των Ελλήνων στο ιστορικό αγώνισμα της χώρας μας.

Στον ΣΕΓΑΣ έχουμε κάνει σκοπό τη συνειδητή γνώση κάθε δρομέα του κόσμου για την ιστορική σχέση της χώρας μας με τη γέννηση του Μαραθωνίου και για την άρτια διοργάνωση του σύγχρονου Μαραθωνίου της Αθήνας. Έχουμε βάλει στόχο να κάνουμε τη συμμετοχή στο Μαραθώνιό μας, όχι απλά ένα «πρέπει» για κάθε πραγματικό μαραθωνοδρόμο, αλλά την καλύτερη εμπειρία της ζωής του στην Ελλάδα του πολιτισμού, του αθλητισμού και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Σήμερα, κάνουμε το πρώτο βήμα της νέας εποχής, δίνουμε την εκκίνηση της νέας φάσης της προσπάθειάς του Μαραθωνίου της Αθήνας για την παγκόσμια καταξίωση μέσα από την εξέλιξη και βελτίωση της οπτικής του ταυτότητας.

Το νέο όνομα του αγώνα μας, είναι «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός». Ένα όνομα που καταγράφει με πολύ πιο σωστό και σαφή τρόπο την «μοναδική» παγκόσμια «θέση» της εθνικής μας περιουσίας. Δεν είμαστε απλά ένας Κλασικός Μαραθώνιος των 42.195μ., αλλά ο μοναδικός πάνω στην αυθεντική διαδρομή από το Μαραθώνα στην Αθήνα. Είμαστε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος.

Συγχρόνως, στην νέα οπτική μας ταυτότητα, στο νέο λογότυπο, διατηρούμε τα χρώματα της Ελλάδας, την κλασικότητα και τον αρχαίο δρομέα, αλλά συγχρόνως κάνουμε παγκοσμίως γνωστό ότι το Μ προέρχεται από την Ελλάδα, από την ιστορική πόλη του Μαραθώνα.

Διπλασιάζουμε τη δύναμη του συμβόλου, του μηνύματος, της μοναδικότητάς μας.

Δείτε το νέο μας λογότυπο και επισκεφθείτε το website μας www.athensauthenticmarathon.gr για να δείτε φωτογραφίες και σχετικά videos και να μας πείτε τη γνώμη σας. Τέλος, βρείτε μέσω του διαδικτυακού μας χώρου το on-line Official Marathon Shop (ή επισκεφτείτε το κατ’ ευθείαν στο www.athensmarathonshop.com) και αποκτείστε τα νέα καταπληκτικά προϊόντα του Μαραθωνίου μας.