Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Η ΕLPEN στέκεται διαχρονικά δίπλα σε δράσεις, που στοχεύουν στη σωστή και άμεση ενημέρωση του κοινού για θέματα δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, παρείχε ενεργό στήριξη σε συνέδριο, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 11 έως τις 13 Μαΐου 2018 στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, καθώς επίσης κι ενός μεγάλου αριθμού επιστημονικών και ιατρικών Εταιρειών και έγκριτων Συλλόγων Ασθενών. 

Η πολυθεματική αυτή εκδήλωση ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία απευθείας επικοινωνίας με γιατρούς και ειδικούς επαγγελματίες υγείας, με στόχο την περαιτέρω ενημέρωσή του για θέματα υγείας με τρόπο κατανοητό και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης και σειρά παράλληλων δράσεων, όπως ομιλίες, στρογγυλά  τραπέζια και workshops, στις οποίες υπήρξε μεγάλη προσέλευση συμμετεχόντων.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες υγείας, καθώς επίσης και οι εμπορικές εταιρείες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν τη δυνατότητα ενημέρωσης σχετικά με τα θέματα υγείας, που απασχολούν το κοινό, με στόχο βελτίωση των προσφερόμενων από αυτούς υπηρεσιών και προϊόντων. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου είναι η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών φαρμάκων, η σημασία του εμβολιασμών και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Σημαντικής κοινωνικής αξίας ήταν επίσης και το θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Κι αυτό, γιατί προσέφερε μια αναμφίβολα σπουδαία γνώση για τη «βασική υποστήριξη της ζωής» στην έκτακτη ανάγκη.