Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Ο Παύλος Κανελλόπουλος ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας, γνήσιος εκφραστής του καλού, σε όλες τις εκφάνσεις του. Αφού διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Τιτάνα, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μεγάλο έργο το οποίο δεν αφορούσε μόνο στην ελληνική βιομηχανία αλλά στον πολιτισμό και την κοινωνία, με σημαντικότερο κληροδότημα το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Αφοσιωμένος στην τέχνη και σε οτιδήποτε ελληνικό μπορούσε να διασωθεί, κατόρθωσε, μαζί με τη σύζυγο και συνοδοιπόρο του Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη συλλογή ελληνικής τέχνης, την οποία στη συνέχεια δώρισαν το κράτος μας. Το 1999 προχώρησαν στη θεμελίωση του Ιδρύματος που φέρει το όνομά τους, οι σκοποί του οποίου βασίζονται στις αξίες της κοινωνικής προσφορά και της αγάπης για την Ελλάδα.

Η εικόνα
Τα λόγια της Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου "Με τον Παύλο, περισσότερο απ' όλα, μας ένωση η μεγάλη αγάπη μας για τον τόπο μας και την ιστορία του..." στάθηκαν πηγή έμπνευσης για ένα λογότυπο που εξέφραζε την ένωση δύο πολύ σημαντικών Ελλήνων, με κοινό σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. Αφετηρία του σχεδιασμού του έγινε η πρώτη γραφή της ελληνικής γλώσσας, η Γραμμική Β΄ενώ, με κοινό παρανομαστή το ελληνικό στοιχείο, δημιουργήθηκε ένα σύνολο που δηλώνει τη στενή σχέση και την αγάπη των δύο -Παύλου και Αλεξάνδρας- για ό,τι Ελληνικό.
Η "φωνή"
Οι σκοποί του Ιδρύματος, όπως η προαγωγή της εκπαίδευσης, η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων, χρειάζονται μια σύγχρονη "φωνή" που να τους διατηρεί σε επαφή με τους χορηγούμενους-συνοδοιπόρους του. Γι' αυτό δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα www.pacf.gr, στην οποία ο επισκέπτης πλοηγείται χωρίς δυσκολία και ενημερώνεται αμέσως για ό,τι νεότερο αφορά στο ίδρυμα. Σ' αυτήν επισημαίνονται και αναδεικνύονται, με πιο εύληπτο και αισθητικά αναβαθμισμένο τρόπο, οι βασικοί στόχοι-πυλώνες του.