Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η απόφαση της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (www.elam.gr) να θεσπίσει τα βραβεία Made in Greece εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συνεχούς προσπάθειας για την καθιέρωση ενός νέου, παραγωγικού, αναπτυξιακού μοντέλου, στηριζόμενου στην εξωστρέφεια και στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της ελληνικής παραγωγής.

Εξωστρεφής και ανταγωνιστική είναι η οικονομία που μπορεί να πουλήσει προϊόντα και υπηρεσίες στους πιο απαιτητικούς πελάτες παγκοσμίως. Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν ένα προϊόν ανταγωνιστικό πέρα από την τιμή του, όπως η ποιότητα, ο σχεδιασμός, η ποικιλία, το σήμα-brand, η συσκευασία, το service, η αποτελεσματική πώληση, η διαφήμιση και προώθηση πωλήσεων, η έγκαιρη διάθεση στα σημεία πώλησης κ.λπ.

Τα βραβεία “Made in Greece” (www.madeingreeceawards.gr), έχουν σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν, μέσα από αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες, τις επιχειρήσεις εκείνες που παράγουν στην Ελλάδα και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στη δύναμη των επώνυμων προϊόντων τους και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία.

Παράλληλα με τα βραβεία “Made in Greece”, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να θεσπίσει και το Βραβείο ΔΙΟΛΚΟΣ. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε φυσικό πρόσωπο που με τις καινοτόμες ενέργειες και δραστηριότητές του άνοιξε δρόμο για να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του Made in Greece παγκοσμίως. Στην πρώτη διοργάνωση του θεσμού των βραβείων Made in Greece, το βραβείο ΔΙΟΛΚΟΣ απονεμήθηκε στον κο Γιάννη Τσεκλένη, τον διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της μόδας, του βιομηχανικού σχεδιασμού και του interior design.

Γεώργιος Ι. Αυλωνίτης
Καθηγητής
Αναπλ. Πρόεδρος Συμβουλίου
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ