Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει το 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου 2017. Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, στο άγαλµα του Μεγάλου Στρατηλάτη, δίνεται η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα. Ο τερµατισµός του στη Θεσσαλονίκη, τη σύγχρονη πρωτεύουσά της και συγκεκριµένα στην Παραλία Θεσσαλονίκης - Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλµατος Μεγάλου Αλεξάνδρου). Η διαδροµή του Μαραθωνίου είναι χαµηλού βαθµού δυσκολίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι µικρές υψοµετρικές διακυµάνσεις, η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της και οι µεγάλες ευθείες του δρόµου.

Υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών, όπως αυτοί φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους (www.thesshalfmarathon.org www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr), καθώς επίσης τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και μαζικότερη διεθνής διοργάνωση της χώρας μας, η μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος και ως τέτοια αναγνωρίζεται από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων δρόμων AIMS, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού ΕΑΑ, καθώς και από την Εθνική Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (Σ.Ε.Γ.Α.Σ). Εντάσσεται δε, ανελλιπώς στο ετήσιο διεθνές αθλητικό καλεντάρι των ανωτέρω Ομοσπονδιών.