Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

  

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει τον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 14/10/2017. Πρόκειται για έναν αγώνα απόστασης µισού Μαραθωνίου (41,195 χιλ.), δηλαδή 21,095 χιλ. Τόσο ο Μαραθώνιος όσο και ο Ηµιµαραθώνιος είναι αγώνες που πραγµατοποιούνται σε διαδροµές διαµέσου του οδικού συστήµατος και συνήθως µέσα σε πόλεις. Οι βασικές οδικές αρτηρίες µετατρέπονται σε µια ευχάριστη διαδροµή για τους συµµετέχοντες, εκπληρώνοντας έτσι την επιθυµία των κατοίκων της πόλης και όχι µόνο, να τρέξουν ελεύθερα στους δρόµους του κέντρου! Μια διαδροµή µε φόντο το θερµαϊκό αλλά και τη µαγεία της όµορφης Θεσσαλονίκης… τη νύχτα. 

Ο αριθµός συµµετοχών σε αγώνες Ηµιµαραθωνίου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τον από τους πιο δηµοφιλείς δρόµους αντοχής. Σηµαντικότερος λόγος για αύτη τη δηµοτικότητα αποτελεί η απόσταση «πρόκληση» των 21χλµ. που δεν απαιτεί την ίδια προπονητική προετοιµασία µε αυτή του Μαραθωνίου. Έτσι σύµφωνα µε τις αναφορές της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας του Στίβου (IAAF,AIMS) από το 2008, ο Ηµιµαραθώνιος αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόµενο αγώνα δρόµου. Υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών, όπως αυτοί φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους (www.thesshalfmarathon.org www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr), καθώς επίσης τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι η τρίτη μεγαλύτερη και μαζικότερη διεθνής διοργάνωση της χώρας μας, η δεύτερη μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος, η φθινοπωρινή γιορτή της Θεσσαλονίκης, η οποία συμπληρώνει την εαρινή της, το Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».