Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish


Retailer of the Year η Σκλαβενίτης (ΕΥΣ) και Retail Manager της χρονιάς ο  Άγγελος Κρητικός (ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός) στην Τελετή Απονομής του πιο σημαντικού, μακροβιότερου και πιο καταξιωμένου θεσμού για το ελληνικό Λιανικό Εμπόριο και τη Βιομηχανία.

Με την ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ να αναδεικνύεται Retailer της Χρονιάς και τον  Άγγελο Κρητικό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, να αποσπά τη διάκριση του Retail Manager, ολοκληρώθηκε η 21η Τελετή Απονομής των Lenovo RetailBusiness Awards 2023, από την Direction και το περιοδικό RetailBusiness.

Η μεγάλη γιορτή για το Ελληνικό Λιανικό Εμπόριο και τη Βιομηχανία πραγματοποιήθηκε φέτος τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Βanquet), με τη συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και της νεοσύστατης  Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ).  Όπως κάθε χρόνο, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Για ακόμη μια φορά ο πιο σημαντικός, μακροβιότερος και πιο καταξιωμένος θεσμός για το χώρο του Ελληνικού Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας ανέδειξε και τίμησε τα πραγματικά Retail Success Stories, καθώς επιβράβευσε ανθρώπους, επιχειρήσεις και πρακτικές που ξεχωρίζουν και οδηγούν τον κλάδο συνεχώς πιο μπροστά. Το «παρών» στη μεγάλη γιορτή της αγοράς έδωσαν περισσότερα από 450 στελέχη από τους χώρους του Λιανεμπορίου, της Βιομηχανίας και της Επικοινωνίας, καθώς και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου.

Σημειώνεται πως οι νικητές, όπως σε κάθε διοργάνωση του θεσμού, αναδείχθηκαν μετά την αξιολόγηση και την ψηφοφορία ευρύτατης επιτροπής αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων θεσμικών φορέων, ινστιτούτων και επιμελητηρίων της ελληνικής αγοράς, επικεφαλής εταιρειών έρευνας, CEOs καταξιωμένων εταιρειών του κλάδου και ομάδα αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών. Η Deloitte Ελλάδος αποτέλεσε τον ελεγκτικό φορέα, διασφαλίζοντας πως η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία για ακόμα μία χρονιά.

Προμηθευτές της Χρονιάς, βάσει της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχή χρονιά αποκλειστικά για το περιοδικό RetailBusiness και την Direction Business Network, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών The Hellenic Research House, αναδείχθηκαν οι Γρ. Σαράντης (Non Food), Βίκος (Food & Drink), Β/S/H (Λευκές - Μαύρες Συσκευές) και Lenovo (Τεχνολογία).

Στις εταιρείες που απέσπασαν διάκριση στα Lenovo RetailBusiness Awards 2023 συμπεριλαμβάνονται οι: ΑΒ Βασιλόπουλος, ALFA Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης, ΑΝΕΔΗΚ Kρητικός, Answear, AΠΣΙ Πίνδος, Arla Foods Hellas, attp, Avin Oil, Bold Ogilvy, Γαλαξίας (Πέντε Α.Ε.), Γερμανός, Γρηγόρης, Coffee Berry, Coffee Island, Cosmote, Cosmos Sport, ΔΕΗ, Διαμαντής Μασούτης, DEVA, DDB, e-Fresh, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, Εndless EC, Frank & Fame, Goody’S Burger House, Grey Athens, Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος), ΙΚΕA, JD Sports, Kafea Terra, Κωτσόβολος - Dixons South East Europe, ΚΟΡΕ, Kyknos, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής, Metro-My market, Μέλισσα Κίκιζας, Μουστάκας, Mπάρμπα Στάθης, OK! Anytime Markets, Pepco, Πλαίσιο Computers, Premier Capital Hellas (ΜcDonald’s), Σαράντης, Sephora, Skroutz, Soho Square, Tράπεζα Πειραιώς, Pet City, Pink Woman.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους νικητές όλων των βραβείων στο www.retailawards.gr

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο εκδότης της Direction και οικοδεσπότης της βραδιάς, Βαγγέλης Παπαλιός, συνεχάρη όλους τους νικητές και τους συμμετέχοντες, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των βραβείων, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως στα RetailBusiness Awards τα βραβεία κερδίζονται και δεν χαρίζονται. «No fairy tales, μόνο retail stories» ήταν το βασικό μήνυμα των Lenovo RetailBusiness Awards 2023 και αποτυπώνει απόλυτα και με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία ενός θεσμού που για περισσότερο από 20 χρόνια επιβραβεύει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της αγοράς - τους άριστους σε έναν κλάδο που δεν χωράνε κανενός είδους παραμύθια. Εδώ και 21 χρόνια ο θεσμός βραβεύει και αναδεικνύει τα πραγματικά success stories», ανέφερε ακόμη χαρακτηριστικά.

Ο  Άγγελος Κρητικός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, όταν παρέλαβε τη διάκριση του Retail Manager ανέφερε πως «όλη αυτή η επιτυχία είναι ξεκάθαρο ότι είναι “επιτυχία ανθρώπων”. Εμείς οικογένεια ξεκινήσαμε, οικογένεια αισθανόμαστε ότι είμαστε και σήμερα, με τους ανθρώπους μας, με τους συνεργάτες μας, με όλο τον κόσμο που είναι κοντά μας».

Ο Στέφανος Ξηράκης, γενικός εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Σκλαβενίτη, παρέλαβε την κορυφαία διάκριση της βραδιάς από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη, και τόνισε πως «ανήκει στους εργαζομένους μας, στα στελέχη μας και στη σωστή διαχείριση που κάνουν οι μέτοχοι».

Λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, είχε σημειώσει πως το λιανεμπόριο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του success story της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε πως η πολιτεία και η αγορά θα πρέπει να προχωρούν μαζί, «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το “θηρίο” του πληθωρισμού».

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καμπουράκης και Δώρα Παντέλη.

Χορηγός Τίτλου της φετινής διοργάνωσης RetailBusiness Awards 2023 ήταν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Lenovo, με τον Παναγιώτη Μακρυνιώτη, γενικό διευθυντή της εταιρείας για Ελλάδα και Κύπρο, να σημειώνει, μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του πως «τα RetailBusiness Awards έχουν γίνει θεσμός και για τη Lenovo. Συνεχίζουμε σταθερά και με πολλή χαρά να στηρίζουμε αυτό τον καταξιωμένο θεσμό, γιατί ως παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας στη Lenovo θεωρούμε καθήκον μας να στηρίζουμε την επιβράβευση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας».

Μέγας Χορηγός ήταν η ΔΕΗ. Η ΑΒ Βασιλόπουλος υπήρξε χορηγός των κατηγοριών «Προμηθευτής της Χρονιάς Food & Drink - Non Food» και η Κωτσόβολος Dixons South East Europe των κατηγοριών «Προμηθευτής της Χρονιάς Λευκές & Μαύρες Συσκευές - Τεχνολογία». To SPC υποστήριξε χορηγικά την κατηγορία Retail Campaign, η Sarantis Group την κατηγορία CSR Retail Strategy και η Διαμαντής Μασούτης την κατηγορία «Supplier’s Brand Campaign». Επίσης, τη διοργάνωση υποστήριξαν οι Σκλαβενίτης (Χορηγός), Choose (Creative Partner), Αsterias Creative Design, Sound & Visual K. Παπαθανασίου, Vision (Official Partners), Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος), Kafea Terra, Evin Intzoglou, The Writing Fields (Υποστηρικτές), Semeli Estate (Χορηγός Οίνου), Pressious Arvanitidis (Εκτυπώσεις), Polichromo (Ψηφιακές Εκτυπώσεις), WPS (Διανομές) και Deloitte (Ελεγκτικός Φορέας).