Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας μέσα από δράσεις αγάπης και φροντίδας στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας.

Το θετικό αποτύπωμα στο κοινωνικό σύνολο βρίσκεται εδώ και χρόνια στον πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, μέσα από την υλοποίηση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την κοινωνική στήριξη και παροχή βοήθειας σε άτομα με περιορισμένες δυνατότητες.

Προσπαθώντας να γίνει μέρος της αλλαγής που θέλει να δει στον κόσμο, η εταιρεία αγκαλιάζει όσους έδωσαν ολόκληρη τη ζωή τους προσφέροντας στην κοινωνία και στην οικογένεια.  Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, ο «παππούς» και η «γιαγιά» ήταν οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας της Διαμαντής Μασούτης, αναδεικνύοντας για 2η συνεχή χρονιά την αξία της οικογένειας και αντιπροσωπεύοντας την παράδοση, τις αξίες, το ήθος, έννοιες με τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η εταιρεία.  

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Emfasis, η Διαμαντής Μασούτης πηγαίνει ένα βήμα μπροστά και στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα «Μαζί εδώ για την 3η ηλικία: H ζωή μου σε ένα πιάτο.». Η ποιότητα των προϊόντων Μασούτης συναντά την κοινωνική δράση της ΑΜΚΕ Emfasis, αναδεικνύοντας τη σημασία ενός καλομαγειρεμένου ελληνικού φαγητού στη ζωή όλων μας, μέσα από 6 διαφορετικές ιστορίες με πρωταγωνιστές ηλικιωμένους ανθρώπους που διαδραματίζονται σε 6 πόλεις στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα). Μέσα από το πρόγραμμα, ενισχύεται η λειτουργικότητα, η αυτοεκτίμηση και η αίσθηση χρησιμότητας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας ενώ παράλληλα διατηρούνται αναλλοίωτες στον χρόνο οι παραδοσιακές συνταγές, αλλά και οι αναμνήσεις που ξυπνούν σε όλους.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει 2 από τα 6 video που παρουσιάζουν δύο διαφορετικές ιστορίες.

 

Η πρώτη ιστορία έχει πρωταγωνιστή τον κο Κωνσταντίνο, τσαγκάρη από την Ελασσόνα, 91 ετών, που ήταν μόλις 4η δημοτικού όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στον οποίο έχασε τις αδερφές του. Ο κος Κωνσταντίνος ζει στη Λάρισα, έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια και είναι συγγραφέας. 

Διηγείται μια ιστορία για τη δύναμη της παράδοσης που γεφυρώνει γενιές, χτίζει μια κοινή ταυτότητα και συνδέει τον άνθρωπο με τον τόπο και τις ρίζες του. Σε αυτή την ιστορία περιγράφει πως όλη η οικογένεια ενώνεται σε ένα τραπέζι για να απολαύσει τα περίφημα γιαπράκια του.

Στη δεύτερη ιστορία, πρωταγωνίστρια είναι η κα Ελένη, 71 ετών από την Αθήνα. Πρόσφατα πλημμύρισε το σπίτι της και βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης, όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να συνεχίσει να είναι δραστήρια και να προσφέρει εθελοντική εργασία. Της αρέσει πάρα πολύ η μαγειρική και θεωρεί το φαγητό έναν τρόπο να μηδενίσει την απόσταση με τον γιο της που μένει στην Κρήτη, στέλνοντάς του το αγαπημένο του φαγητό, το φρικασέ μαγειρεμένο με αγάπη και μια μυστική οικογενειακή συνταγή. 
 

Το πρόγραμμα «Μαζί εδώ για την 3η ηλικία: H ζωή μου σε ένα πιάτο.» αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων ΕΚΕ της Διαμαντής Μασούτης, με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, μεταδίδοντας ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και προσφοράς.