Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

H αλυσίδα καταστημάτων Public αναδείχθηκε Retailer της Χρονιάς και ο Ιωάννης Μασούτης της Διαμαντής Μασούτης A.E. Retail Manager 2016, στη 15η Τελετή Απονομής της διοργάνωσης των RetailBusiness Awards, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία σύσσωμου του Ελληνικού Λιανεμπορίου. Με κεντρικό μήνυμα “Ιn Retail we Trust”, τα Βραβεία, που συμπληρώνουν φέτος 15 χρόνια επιτυχούς πορείας, αποτελούν ζωντανή απόδειξη της πίστης στο Ελληνικό Λιανεμπόριο, επιμένοντας σταθερά στην επιβράβευση των υγιών δυνάμεών του, που συνεχίζουν να αποδεικνύουν τη δυναμική τους επενδύοντας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και στηρίζοντας τον καταναλωτή. 

Ο Εκδότης της Direction Business Network, κ. Βαγγέλης Παπαλιός, απένειμε το Βραβείο του Retailer της Χρονιάς, σε μια κατάμεστη αίθουσα από περισσότερα από 800 στελέχη της αγοράς του Λιανεμπορίου, της Βιομηχανίας και της Επικοινωνίας, καθώς και εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Βαγγέλης Παπαλιός: Η πίστη μας στο Λιανεμπόριο
Στο χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Παπαλιός ανέφερε πως το 2017 είναι μια χρονιά-ορόσημο για την Direction, καθώς γιορτάζει δύο επετείους: «Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δημιουργία του περιοδικού RetailBusiness, ενώ η φετινή είναι η 15η συνεχόμενη διοργάνωση των RetailBusiness Awards, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε δειλά και κατόρθωσε να γίνει ο μεγαλύτερος και ο πιο σημαντικός θεσμός της ελληνικής αγοράς», σημείωσε. Τόνισε, ακόμη, πως η πίστη στο Λιανεμπόριο αποτελεί μέχρι και σήμερα το κίνητρο της εταιρείας, μετά από 20 χρόνια εκδοτικής παρουσίας στο χώρο του Retail και 15 χρόνια διοργανώσεων, ενώ υπογράμμισε πως τα RetailBusiness Awards «είναι η αφορμή της αγοράς να γιορτάζει το γεγονός πως εξακολουθεί να αναπτύσσεται, να προχωράει μπροστά και να προσφέρει στη χώρα και την οικονομία». Βέβαια, τόνισε πως η «αγορά από μόνη της μπορεί να κάνει πολλά, αλλά όχι τα πάντα. Χρειάζεται και αυτή στήριξη. Κίνητρα από την πολιτεία και χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα. Χρειάζεται ένα θεσμικό πλαίσιο χωρίς στρεβλώσεις και ρυθμιστικές και κανονιστικές διατάξεις, που θα λαμβάνουν υπόψη τους όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και δεν θα προκύπτουν απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους συμφέροντος. Και αν αυτά είναι πολλά και ίσως δύσκολα για να γίνουν, ας γίνει τουλάχιστον ένα: ας μην υψωθούν άλλα εμπόδια για το Λιανεμπόριο και τη Βιομηχανία - για την επιχειρηματικότητα γενικότερα». Κλείνοντας δήλωσε πως άμεσα ξεκινά η δουλειά για τα επόμενα RetailBusiness Awards. « Ό,τι κι αν γίνει με την αξιολόγηση, όσες κάλπες κι αν στηθούν ή όχι μέσα στους επόμενους μήνες, εμείς συνεχίζουμε… Γιατί πιστεύουμε στο Λιανεμπόριο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Τελετή Απονομής μεταδόθηκε απευθείας σε live streaming από το επιχειρηματικό portal της Direction ΒusinessNews.gr, σε συνεργασία με το livemedia.gr. Κατά τη διάρκεια της έναρξης της μετάδοσης (20:45) μέχρι τη λήξη των βραβείων καταγράφηκαν 518 ενεργοί χρήστες που παρακολούθησαν την εκδήλωση «ζωντανά» και 1.119 προβολές χρηστών που παρακολούθησαν την εκδήλωση από κάποιο σημείο και μετά μέχρι το τέλος ή συγκεκριμένο σημείο πριν από τη λήξη της μετάδοσης. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την τελετή μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://www.livemedia.gr/video/270263