Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Πλήρη ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών εφαρμόζει πλέον το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» www.symmaxiagiatinellada.gr και με τον εθνικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Τα αυτονόητα οφέλη της ανακύκλωσης αναγνωρίζει το ΥΠΠΟΑ που θέλοντας να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ανθρωπίνου δυναμικού του, καθιέρωσε από τις 15 Οκτωβρίου το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» στους κάτωθι χώρους:

  • Κεντρικό Κτίριο του ΥΠΠΟΑ
  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
  • Νομισματικό Μουσείο Αθηνών
  • Αρχαιολογικός Χώρος Ακροπόλεως

Για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται, το ανταποδοτικό αντίτιμο ανέρχεται σε 3 λεπτά του ευρώ προς συνεργαζόμενη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), η οποία αναλαμβάνει την καθημερινή συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών.

Επιπλέον 3 λεπτά για κάθε συσκευασία που θα συλλεχθεί από την προσπάθεια όλων των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.Α. και των υπόλοιπων χώρων των Μουσείων, πρόκειται να ενισχύσουν το Ν.Π.Ι.Δ. Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο – Φάρος Τυφλών Ελλάδος. 

Η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για την οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα, τηρώντας απολύτως τα αυστηρά πρότυπα που υπαγορεύει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία, για χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας.