Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 2,9% το δ΄ τρίμηνο.
Στην εφαρμογή μέτρων εξορθολογισμού του κόστους σε όλους τους τομείς, και το 2021, προχωρά ο όμιλος ΟΤΕ, προκειμένου να στηρίξει την κερδοφορία και τις ταμειακές ροές του, καθώς και σε επενδύσεις σταθερής και κινητής με στόχο την περαιτέρω ψηφιοποίηση και τον μετασχηματισμό του,

Στόχος του να γίνει ακόμη πιο ευέλικτος, αποτελεσματικός και εστιασμένος στην ανάπτυξη και τον πελάτη. Προβλέπει δε, με τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας και την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, μετρημένη επιστροφή σε καλύτερες λειτουργικές συνθήκες και αύξηση εσόδων, από το β’ εξάμηνο του έτους και μετά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ομίλου για το δ΄ τρίμηνο του 2021, ο όμιλος προχώρησε σε πρωτοβουλίες για περαιτέρω ενίσχυση των επιδόσεών του, επιστρέφοντας, στην Ελλάδα, σε θετικό πρόσημο στο δ΄ τρίμηνο με αύξηση 2,9% στα έσοδα, βελτίωση της τάσης στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής, θετικές υπηρεσίες λιανικής σταθερής και ελεύθερες ταμειακές ροές στα 413 εκατ. ευρώ για το έτος. το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) του ομίλου ήταν 1.223,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο μόλις κατά 0,5%. Το δ' τρίμηνο του 2020, ο όμιλος κατέγραψε προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές μετά από μισθώσεις 255,1 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2019. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2020, ήταν 1.034,0 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 1,2% σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Όπως σημειώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ, τo τελευταίο τρίμηνο του 2020, ο όμιλος έφερε εις πέρας μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του. Η απόσχιση της πρώτης γραμμής (εξυπηρέτηση πελατών, καταστήματα, τεχνικοί πεδίου) στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και ευελιξία του ομίλου. Επίσης, η εταιρεία υλοποίησε νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, όπου αποχώρησαν περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι, αποφέροντας εξοικονόμηση της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ.