Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Δύσκολη χρονιά εκτίμησε πως θα είναι το 2021 ο επικεφαλής της Καραμολέγκος, Μανώλης Καραμολέγκος, τονίζοντας πως το άνοιγμα της εστίασης και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που έμειναν κλειστές για μεγάλο διάστημα του 2020, θα φέρει πτώση στη ζήτηση και στις πωλήσεις για τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Όπως επεσήμανε, ωστόσο, στη χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας, στόχος είναι να λανσαριστούν καινοτόμα προϊόντα, που με την πορεία τους θα μπορέσουν να ανακόψουν τις όποιες απώλειες.

Σημειώνεται πως το 2020 η Καραμολέγκος είδε τον τζίρο της να καταγράφει αύξηση 9,94% έναντι του 2019 με την αγορά του τυπο- ποιημένου ψωμιού να καταγράφει αύξηση +7% σε τεμάχια και +9% σε αξία. Παράλληλα, στην ίδια κατηγορία σημείωσε και περαιτέρω αύξηση μεριδίου (51,5%) σε αξία. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σημείωσε η κατηγορία των Slices (+23% σε τεμάχια και +21% σε αξία), ενώ και η κατηγορία των παξιμαδιών παρουσίασε αύξηση πωλήσεων σε αξία (+60%), με το σχετικό μερίδιο αγοράς της Καραμολέγκος να αυξάνεται και να αγγίζει πλέον 11,3%.

Ακόμη, ο κ. Καραμολέγκος, ανέφερε πως το φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση των 27,3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας και κτιρίου αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας, στο χώρο του οικοπέδου της πρώην Αγνό. Η νέα επένδυση αναμένεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία τόσο να μειώσει το κόστος όσο και να αυξήσει την παραγωγικότητά της. Όσον αφορά την αλυσίδα Απολλώνιον, ο κ. Καραμολέγκος τόνισε πως στόχος του ομίλου είναι να επανέλθει στους τζίρους του 2019, μετά το πολύ δύσκολο για τον κλάδο εστίασης 2020. Επίσης, ανακοίνωσε πως εντός των προσεχών δύο εβδομάδων θα ανοίξει νέο κατάστημα στη Γλυφάδα, για το οποίο υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και, μάλιστα, πρόκειται να αποτελέσει το μοντέλο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει ολόκληρο το δίκτυο του Απολλώνιον. Μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί στο κομμάτι του καφέ στο οποίο θέλει να επενδύσει η εταιρεία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τις πρόσφατες μετοχικές αλλαγές, ο κ. Καραμολέγκος ανέφερε πως η εταιρεία δεν εξετάζει την αποχώρησή της από το Χρηματιστήριο.