Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

     

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στην ενίσχυση των προορισμών με ψηφιακές υποδομές, ώστε να αποτελέσουν τόπους προσέλκυσης και εργασίας για ψηφιακούς νομάδες στοχεύει η νέα συνεργασία της Wind Ελλάς και του Υπουργείου Τουρισμού.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται σε μια πραγματικά κρίσιμη συγκυρία, καθώς η είσοδος της Ελλάδας στην ψηφιακή μετάβαση είναι δυναμική. Υπηρεσίες και υποδομές αναβαθμίζονται από τους αρμόδιους παρόχους, με την υποστήριξη της πολιτείας. Το πιλοτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές», στόχο έχει την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού εγκατάστασης Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads) και παράλληλα την ενίσχυση της εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, «ξεκινάμε μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, κατ' αρχάς με τη Wind και θα επεκταθεί θεωρώ. Οι εταιρείες θα δίνουν καλυτέρα πακέτα υπηρεσιών. Εμείς σαν υπουργείο αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καταλύματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.ά. Να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν. Αυτή η συνεργασία έχει πιστωθεί στη στρατηγική της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Πιλοτικά ξεκινάμε από την Ερμούπολη της Σύρου, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα».