Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η Wind αναμένεται να «μοιράσει» τις δραστηριότητές της σε δύο κομμάτια, υποδομών και τηλεφωνίας, μετά τη δημιουργία νέας εταιρείας, όπως δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αναμένεται να αναλάβει την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, ενώ θα δραστηριοποιηθεί αποκλειστικά στη χονδρική, πουλώντας τις υπηρεσίες της σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στο ΓΕΜΗ και το Σχέδιο Σύμβασης Μερικής Διάσπασης του κλάδου σχεδιασμού, υλοποίησης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης του ενεργού εξοπλισμού του δικτύου πρόσβασης οπτικών ινών (NGA Network) καθώς και του σχετικού παθητικού εξοπλισμού (υποδομές και καλώδια οπτικών ινών) των δικτύων κορμού, διανομής και πρόσβασης της Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες, συστήνεται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Hellenic Openfiber Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» με έδρα στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Αθηνών αρ. 106. Σύμφωνα με την Deloitte, η αξία της νέας εταιρείας ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ ο σχηματισμός της γνωστοποιήθηκε στο ΓΕΜΗ. Ακόμη υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα στερείται τεχνικών υποδομών οπτικών ινών, ενώ υπάρχουν τρανά παραδείγματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο σχεδιασμός της νέας εταιρείας έχει ως πρωταρχικό στόχο να μεταφερθούν άμεσα οι εργαζόμενοι των αντίστοιχων δραστηριοτήτων, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως, όπως προβλέπει και η νομοθεσία. Βασική στόχευση της εταιρείας δεν είναι άλλη από την επιτάχυνση της κατασκευής οπτικών ινών των αρχιτεκτονικών fiber to the cabinet και fiber to the home στην Ελλάδα και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας των τελικών χρηστών.

Η νέα εταιρεία θα είναι αυτόνομη και θα ενισχύσει τις αγορές χονδρικής ευρυζωνικών υπηρεσιών και μισθωμένων. Αυτό θα της προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξει εμπορική δραστηριότητα και με άλλους τρίτους παρόχους, αντανακλώντας τη διεθνή τάση στις επικοινωνίες και στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εν λόγω πράξη εταιρικού μετασχηματισμού. Με τη συγκεκριμένη κίνηση η Wind αναμένεται να συμβάλει στην πραγμάτωση μιας ομαλής έγκαιρης και αποτελεσματικής μετάβασης από το παραδοσιακό δίκτυο χαλκού στα δίκτυα νέας γενιάς.