Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Το ιστορικό ακίνητο που στέγαζε το πολυκατάστημα Μινιόν, και αναπτύσσεται σήμερα από την Dimand «ζωντάνεψε» ξανά. Το αναγεννημένο βιοκλιματικό κτίριο φωταγωγήθηκε, συμμετέχοντας στον εορταστικό στολισμό της πρωτεύουσας.

Λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση του έργου που θα δώσει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, το εμβληματικό κτίριο των οδών Πατησίων, Βερανζέρου, Δώρου και Σατωβριάνδου, που «κουβαλά» αναμνήσεις ετών, φωτίστηκε, προσφέροντας λάμψη και χαρά στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Η μελέτη φωτισμού είχε ως στόχο την ανάδειξη της νέας αρχιτεκτονικής των όψεων και τη δημιουργία ενός νυχτερινού τοπόσημου στο κέντρο της Αθήνας, με περιβαλλοντική υπευθυνότητα για την ενεργειακή κατανάλωση και τη φωτορύπανση.

Στο νέο αυτό, σύγχρονο πλέον, κτίριο, έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά συστήματα φωτισμού LED, custom σχεδίασης, με εμπλουτισμένο φάσμα (CRI 90) για την καλύτερη απόδοση των χρωμάτων. Παράλληλα, έχει πραγματοποιηθεί οπτικός έλεγχος ακριβείας των φακών ώστε το φως να διαχέεται προς τις όψεις του κτιρίου και όχι προς τον ουρανό ή τα παρακείμενα ακίνητα.