Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

H Eλληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης έλαβε την προέγκριση οικοδομικής άδειας από το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης ακινήτου από αποθήκη σε βιομηχανική μονάδα αρτοζαχαροπλαστικής.

Το ακίνητο βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Μαρκοπούλου-Καλυβίων (Περιοχή Μπουγάζι ή Ρίζα Γκιάκου) και ανήκει κατά 100% στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 12.776,39 τετραγωνικά μέτρα και το εμβαδόν δόμησης κτιρίου 3.957,65 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη, η προέγκριση κάνει λόγο για κτίριο δύο ορόφων, με μέγιστο ύψος 8,34 μέτρα και 10 θέσεις στάθμευσης. Η προέγκριση ισχύει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026. Υπενθυμίζεται πως όπως έχει γίνει γνωστό από το φθινόπωρο του 2023, η Ten Brinke Hellas ετοιμάζει το νέο παρασκευαστήριο έτοιμων γευμάτων για τον όμιλο Σκλαβενίτη, σε ακίνητο 25.000 τ.μ. στη Μαγούλα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο 2024 και πιθανότατα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Eπίσης, θα πρέπει να αναφερθεί πως ο λιανεμπορικός όμιλος έχει προχωρήσει στην εξαγορά του πρώην εργοστασίου της Πίτσος στην περιοχή του Ρέντη. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργούσε από το 1959 έως τον Απρίλιο του 2021 το εργοστάσιο της Πίτσος. Το ακίνητο βρίσκεται στον Άγιο Ι. Ρέντη στην οδό Παρνασσού 8, η συνολική επιφάνεια των ορόφων είναι 53.399 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.845,86 τ.μ. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα χρησιμοποιήσει ο όμιλος Σκλαβενίτη το συγκεκριμένο κτίριο, αλλά πληροφορίες θέλουν να εξετάζει τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας, όπου θα συγκεντρωθούν τα εργοστάσια τροφίμων του. Επίσης, μέρος του ακινήτου μπορεί να αξιοποιηθεί και για κέντρο διανομής (logistics center), καθώς και για να φιλοξενηθεί ένα ακόμη dark store της αλυσίδας.