Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Η αλυσίδα everest είναι η πρώτη αλυσίδα εστίασης στην Ελλάδα που ανακοίνωσε πως από τις 18 Φεβρουαρίου 2019 καταργεί το πλαστικό καλαμάκι που μας προσφέρει και το αντικαθιστά με καλαμάκι βιοδιασπώμενο, φιλικό στο περιβάλλον! Συγκεκριμένα τα καλαμάκια PLA έχουν ως βασικό συστατικό το άμυλο καλαμποκιού ή ζαχαροκάλαμου και είναι βιοδιασπώμενα.

Συνεπώς, κατά την απόρριψή τους δεν συμβάλλουν στα απόβλητα μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, όπως το πλαστικό καλαμάκι. Επίσης δεν χρειάζεται να ανακυκλωθούν, αφού αποσυντίθενται όπως για παράδειγμα τα υπολείμματα φαγητού. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας της αλυσίδας και της δέσμευσης για διαρκή βελτίωση στους τομείς της συσκευασίας, της ανακύκλωσης και της γενικότερης περιβαλλοντικής διαχείρισης και αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας η οποία δεσμεύεται στο βάθος των επόμενων ετών να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να εξοικονομήσει περισσότερους από 10 τόνους πλαστικού που προέρχονται από την κατανάλωση πάνω από 18.000.000 πλαστικών καλαμακίων ετησίως, ενώ να σημειωθεί ότι η αλυσίδα Everest αναλαμβάνει πλήρως το κόστος της ενέργειας αυτής. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και παράδειγμα προς μίμηση από τις υπόλοιπες αλυσίδες εστίασης. 

Γίνε και εσύ αρωγός της προσπάθειας

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας και όχι μόνο των εταιρειών, έτσι τα everest δίνoυν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να συμμετάσχουν στην προσπάθειά τους! Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα Everest με το δικό σου ποτήρι για να παραλάβεις τον αγαπημένο σου καφέ. Επίσης όταν παραγγέλνεις τον καφέ σου μπορείς να μην ζητήσεις καπάκι έαν δεν σου είναι απαραίτητο, ενώ ακόμη και ο ξύλινος αναδευτήρας δεν παύει να είναι άλλο ένα υλικό συσκευασίας που ίσως να μη χρειάζεσαι κάποιες φορές. 

Εξάλλου η αλυσίδα Everest εδώ και χρόνια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ ήδη έχει σχεδιάσει τις επόμενες δράσεις της προς αυτή την κατεύθυνση.

Η λύση για τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης βρίσκεται στα χέρια όλων μας. Για περισσότερες πληροφορίες για τη δέσμευση και τις πρωτοβουλίες των everest σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, επισκεφθείτε το wegogreen.everest.gr